maiden united 1980 lucky rijssen aankondiging
Terug naar: Nieuwsoverzicht

Maiden United 1980 – live in Lucky Rijssen

Maiden United: het ultieme akoestische eerbetoon aan Iron Maiden

Hou je van Iron Maiden en ben je benieuwd naar een unieke akoestische versie van hun legendarische nummers? Dan is Maiden United iets voor jou. Dit is een bijzonder project waarin topmuzikanten uit de metal scene samen een eerbetoon brengen aan Iron Maiden met hun eigen stijl en emotie.

Maiden United heeft al vier succesvolle albums uitgebracht en heeft op vele grote festivals en podia gestaan. De band weet elke keer weer het publiek te boeien en te verrassen met hun levendige en intieme live shows, waar ze ook regelmatig speciale gasten uitnodigen.

Op vrijdag 6 oktober staan ze live in Lucky Rijssen.

 

Datum / Evenement

Tijd / Tickets

Oktober 2023

06 vrijdag
Lucky Live Maiden United – 1980 ⏰ 20:00   📍 Fabriek Bekijk evenement

1980: het legendarische debuutalbum van Iron Maiden

In 2020 vierde Maiden United het 40-jarig jubileum van het eerste album van Iron Maiden, dat in 1980 de wereld veroverde met zijn vernieuwende en invloedrijke metal sound. Het album bevatte nummers die nu tot de klassiekers behoren, zoals Phantom of the Opera, Running Free en Iron Maiden.

Maiden United speelt dit legendarische album in zijn geheel in speciale akoestische arrangementen, met niemand minder dan Dennis Stratton, de originele gitarist van Iron Maiden in 1980, als gastmuzikant. Ook Doug Hall, de geluidstechnicus van Iron Maiden in 1980, en Steve ‘Newhouse’ Loopy, de voormalige roadie en vriend van Iron Maiden, zijn betrokken bij deze show. Zij zorgen voor een authentieke en nostalgische sfeer.

Deze show is ontstaan uit een speciaal verzoek van de Nederlandse Iron Maiden fanclub aan Joey Bruers om iets anders te doen dan de reguliere tribute- of coverband. Met muzikanten uit verschillende bands speelde hij een set van akoestisch herschikte Maiden-nummers. De reacties van het publiek waren overweldigend.

Het idee dat een show werd, werd toen een project. Een project om allerlei soorten muzikanten en fans van over de hele wereld samen te brengen om de muziek te vieren. Met 5 studioalbums en liveshows door heel Europa presenteert dit project klassieke Iron Maiden-songs in een opnieuw bedachte vorm.