Terug naar: Programma

Band of Friends + Barrelhouse

Archief
Datum: Zaterdag 21 november 2015
Area(s): Fabriek
Community: Lucky Live
Line-up: Band of Friends + Barrelhouse

Band of Friends
In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Rory was een legendarische muzikant. Met zijn band tourde hij de wereld over en was overal ongekend succesvol.
In 2011 richtten oud bandleden Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) Band of Friends op. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden.

Naast McAvoy en McKenna bestaat Band of Friends uit de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel, die met zijn onnavolgbare gitaarspel bijzonder dicht bij het origineel weet te komen. Marcel Scherpenzeel groeide op met de muziek van Rory en dat is zeker te horen. Gerry McAvoy beloofd dan ook:  “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”.

Band of Friends, een must voor fans van Rory Gallagher en een enorme aanrader voor liefhebbers van blues en bluesrock.

Meer info via www.bandoffriends.eu

Barrelhouse
In 2014 bestond Barrelhouse 40 jaar, da’s mooi, maar heel bijzonder is dat de bezetting sinds 1974 ongewijzigd is. Het eerste optreden in mei 1974 was in Mahogany Hall in Edam, een zaal die nog steeds bestaat en waar Barrelhouse regelmatig speelt:.

Barrelhouse heeft hun jubileum gevierd met waar ze goed in zijn en wat ze altijd hebben gedaan. Spelen, veel spelen: in kleine clubs, in grote zalen, op festivals, juist die afwisseling is aantrekkelijk. Het jubileumjaar werd afgesloten met uitverkochte concerten en dat geldde ook voor de eerste shows in 2015 tot in Duitsland toe. Ook komt er nieuw werk, er wordt aan een nieuwe CD gewerkt.

Na 40 jaar club optredens, festivals (Noth Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Fetival, Blue Balls Luzern, Crossing Border Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s als bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij dat eerste optreden. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

Meer info via www.barrelhouse.nl

Archief